4K objektivi i HD kamere za fine detalje

Dahua Technology, vodeći snabdevač rešenjima u globalnoj industriji video-nadzora je napravila revolucionarnu prekretnicu, tako što je ugradila Theia 4K objektive u IPC-HF81230E ultra HD boks kameru sopstvene proizvodnje. Theia Technologies, LLC je firma specijalizovana za proizvodnju objektiva za IP video-nadzor

Moglo bi se reći da je tehnologija obrade slika 4K rezolucije na putu ka revolucionarnoj prekretnici. Dobar primer za ovu tvrdnju je Dahua IPC-HF81230E ultra HD boks kamera superiornog kvaliteta, koja ima četiri puta veću rezoluciju od standardne HDTV 1080p kamere.

Ova kamera omogućava klijentima da na uvećanim snimcima jasno vide sve detalje koji ih zanimaju, zahvaljujući 4K rezoluciji, koja znatno poboljšava jasnoću detalja. Zbog ove karakteristike IPC-HF81230E ultra HD boks kamera je pogodna za forenzička ispitivanja, kada su neophodni kristalno jasni video‑snimci, naročito kada je reč o video-snimanju velikih oblasti.

Pomoću naprednog Sony Starvis optičkog senzora koji je uvećao veličinu piksela na 1,85 µm, Dahua IPC-HF81230E ultra HD kamera može da realizuje video-snimke rezolucije 4K čak i u uslovima slabog osvetljenja. To je idealno za video-nadzor u slabo osvetljenim oblastima, jer je slika i dalje definisana visokim kvalitetom.

U pogledu performansi i kvaliteta slike, Theia 4K objektivi u potpunosti ispunjavaju očekivanja od 4K senzora i pružaju dobru pokrivenost karakterističnu za 4K senzore veće od 1/1,7”.

Kompatibilni objektivi

Ova porodica varifokalnih objektiva pokriva horizontalno vidno polje od 112 do 9 stepeni, sa SL410 4–10 mm objektivom i SL1250 12–50 mm objektivom. Objektivi podržavaju 4K rezoluciju u dnevnim i noćnim uslovima, sa pomeranjem fokusa za manje od 5 mikrona u delu spektra bliskom infracrvenom. Objektivi su izuzetno kompaktni s obzirom na njihov format, sa svega 52 mm dužine. U poređenju sa drugim aktuelnim 4K objektivima 1/1,7” sa sličnim formatom i karakteristikama, treba napomenuti da su mnogo manjih dimenzija, tako da se jednostavno uklapaju u manja kućišta.

Sa F/1.4 SL410 se odlikuje najbržim F brojem i verovatno mogu efikasno da sabiraju svetlost od bilo kog 4K varifokalnog objektiva 1/1.7” formata, koji se danas mogu naći na tržištu uređaja za video-nadzor.

Objektivi sa CS nosačem postoje u manuelnim i DC-auto verzijama, ali postoje i potpuno motorizovane verzije sa povezivanjem na ploču i C nosačem.

 - Uparena sa Theia 4K objektivima, Dahua IPC-HF81230E ultra HD boks kamera daje veoma visok kvalitet slike potreban za izvršavanje analitičkih i drugih aplikacija koje zahtevaju fine detalje. U kombinaciji sa rešenjem za snimanje kompanije Dahua, ove 4K kamere za video-nadzor verovatno su najnaprednija tehnologija za profesionalno snimanje  – kaže Daniel Čau, direktor marketinga kompanije Dahua Overseas.

Evo šta je rekao Mark Peterson, potpredsednik Advanced Technology, u kompaniji Theia Technologies:

  - Oduševljeni smo što smo u prilici da sarađujemo sa kompanijom Dahua. Uvođenje 4K rezolucije u video‑nadzor osnažiće aplikacije bogate analitikom, kao što su prepoznavanje lica, studije ponašanja i ANPR, kod kojih je potrebna detaljna preciznost. Ova tehnologija je pravi izbor i za situacije gde su učestale aktivnosti, ili za velike oblasti, gde su ograničene mogućnosti za montažu kamera, a potrebno je pokriti čitava područja, kao što su trgovački centri, stadioni ili otvoreni javni prostori.

Kako bi svojim kupcima na globalnom nivou pružio sve napredne proizvode i rešenja, Dahua će kontinuirano investirati u istraživanje i razvoj i sarađivati sa partnerima svetskog ranga. S misijom definisanom  kao „kreiranje sigurnijeg društva i pametnijeg življenja“, fokus kompanije Dahua na globalnom nivou i dalje će biti „inovacije, kvalitet i usluge“.

www.dahuasecurity.com

Dodajte novi komentar