BEZBEDNOST PUTNIKA PRIORITET AVIO-KOMPANIJA

Prema novom izveštaju u kome su sumirani rezultati istraživanja tržišta pod naslovom „Tržište sistema video‑nadzora za komercijalne avione po tipu sistema (sistemi nadzora vrata kokpita, sistem za nadzor u kabini, pomoćni sistem kamera za manevar, sistemi kamera za bezbednost tokom leta), po tipu aviona (VLA, VB, NB, RTA, BJ ), i po geografiji – prognoze i analize za period 2014–2020“, očekuje se da će tržište sistema video-nadzora za avione dostići vrednost od 162,86 miliona dolara do 2020. godine, sa očekivanom godišnjom stopom rasta od 4,21 odsto u periodu od 2014. do 2020. godine.

Izveštaj analizira tržište sistema za video-nadzor komercijalnih aviona za narednih šest godina. Na tržištu sistema za video‑nadzor komercijalnih aviona vlada velika konkurencija, sa ograničenim brojem igrača. U izveštaju se analiziraju strategije rasta koje su usvojili akteri na ovom tržištu. Neke od usvojenih strategija za širenje globalnog prisustva i povećanje udela na tržištu su partnerstva, sporazumi, saradnje, zajednička ulaganja, spajanja, akvizicije, i prezentovanje novih proizvoda.

Bezbednost i sigurnost putnika i letelica oduvek su na listi glavnih prioriteta avio-kompanija. Sistem video-nadzora tokom leta je koristan na više načina, npr. sprečava nedozvoljen pristup putnika kokpitu, sprečava krađu prtljaga, a služi i za nadgledanje delova letelice gde posada ponekad ima ograničen pristup; prostor iznad kuhinje ili blok sa elektronskim detektorima dima i vatre.

Među analiziranim regionalnim tržištima, najveći udeo ima azijsko‑pacifičko tržište. Budući da ekonomija u ovom region ima najveću stopu rasta na globalnom nivou, očekuje se veća proizvodnja letelica, usled čega će se dodatno povećati intenzitet vazdušnog saobraćaja, koji će, sa svoje strane, zahtevati sisteme video-nadzora u vazduhoplovima za praćenje aktivnosti unutar aviona.

Postojanje kamera i sistema za nadzor ima efekat odvraćanja od nezakonitih i zabranjenih aktivnosti, čime se povećava bezbednost i sigurnost putnika. Dokazana korist od sistema nadzora unutar aviona podstaći će razvoj sistema video-nadzora u bliskoj budućnosti. Avioni sa uzanom šasijom pokazali su najveći poslovni potencijal tokom trajanja studije.

U industriji je evidentan priliv novih učesnika iz zemalja u razvoju u segmentu tržišta namenjenog letelicama sa uskom šasijom. To je vrlo pogodno za proizvođače komponenti vazduhoplova. Airbus A320 porodica i Boeing 737 su važne letelice u savremenom vazduhoplovstvu. Uvođenje novih letelica omogućiće avio-kompanijama da ojačaju svoje postojeće konkurentne strategije i razviju kapacitete za nove puteve za rast na tržištu. Isporuka najavljenih aviona poput B777 max, B787, A320neo, A380 i C919 podsticaj je za tržište tehnološki naprednih sistema nadzora za vrata kokpita. Izveštaj tržišta video-nadzora za komercijalne avione pruža detaljnu analizu dosadašnjih i očekivanih globalnih vrednosti u ovoj delatnosti, kao i faktora koji utiču na potražnju, izazova sa kojima se suočavaju akteri, i drugih važnih novina. Izveštaj nudi informacije o vodećim akterima na ovom tržištu. 

Dodajte novi komentar