CILJ: JAČANJE KONKURENCIJE

Rast italijanskog tržišta je izazov za bezbednosni sektor da iskoristi nove prilike. Internacionalizacija i programi obučavanja su u središtu ovog izložbenog projekta i predstavljaju ključnu pogonsku snagu za operatere i za kompanije

 U periodu kada italijansko bezbednosno tržište nastavlja da raste, i kada je potvrdilo svoj međunarodni značaj, sajam Sicurezza, koji će se održati u Italiji od 15. do 17. novembra 2017. godine na prostoru Fiera Milana, učvrstio je svoju ulogu servisa kompanijama i operaterima.

Ova manifestacija će ugostiti 200 vrhunskih međunarodnih kupaca poreklom iz mnogobrojnih zemalja sveta, čija tržišta su interesantna proizvođačima opreme (Sredozemlje, severna Afrika, istočna Evropa, Rusija i republika ZND, Balkan, Baltička republika i Bliski istok).

Potencijalni inostrani kupci raspolagaće planiranim rasporedom, kreiranim prema programu Fiera Milano My Matching, koji će im pomoći da optimalno iskoriste vreme boravka na manifestaciji, olakšati im kontakt i poslovne pregovore sa izlagačima. Međutim, cilj internacionalizacije nije namenjen samo italijanskim kompanijama zainteresovanim za inostrana tržišta. Zapravo, sve više međunarodnih kompanija dolazi na ovaj sajam da bi se predstavile pretežno italijanskim operaterima, kao i onima koji deluju u južnoj Evropi. Ove godine će međunarodne kompanije zauzeti 50 odsto više izložbenog prostora u odnosu na prethodni sajam, što će biti jasan indikator važnosti novog mesta Sicurezze na kalendaru međunarodnih esnafskih sajmova, kao jedine manifestacije koja se u Evropi održava u drugoj polovine neparne godine.

Podaci koji obećavaju

Tokom 2016. godine, prema podacima koje je nedavno dostavilo udruženje ANIE Sicurezza, u Italiji je zabeleženo povećanje prometa od 5,1 odsto u odnosu na 2015. godinu. Ovo je trend koji je premašio prošlogodišnji rast od + 4,5 odsto, a tržišta protivprovalnih sistema (povećanje od 7,3 odsto) i video-nadzora (gotovo 10 odsto), dobila su dodatni impuls. Javna uprava, sektor usluga i distribucija robe predstavljaju glavne sektore prodaje na domaćem tržištu, dok je rast u građevinskoj industriji u poslednjih nekoliko godina doprineo jačanju segmenata automatizacije zgrada i protivpožarnih sistema. Sve više italijanskih proizvođača pokazuje interesovanje za međunarodna tržišta.

bogat program

u U ovako dinamičnom sektoru očekuje se od profesionalaca i kompanija svih veličina da su non-stop poslovno aktivni, da se razvijaju i traže nove stimulacije za povećanje broja poslovnih, mrežnih i razvojnih mogućnosti. Jednostavno rečeno, od njih se zahteva da budu konkurentni. Imajući to na umu, Sicurezza 2017 će biti usmerena na dva cilja: da ponudi šoroku međunarodnu poslovnu platformu kao podršku komercijalnim aktivnostima kompanija i oda priznanje rešenjima i inovativnim veštinama koje imaju potencijal da unesu promene u bezbednosni sektor i omoguće njegov razvija, uporedo sa podsticanjem razvoja profesionalizma operatera. Naša manifestacija će ponuditi alate i kontakte kojima će kompanije pojačati svoju konkurentnost na međunarodnim tržištima i organizovati ekstenzivne i sveobuhvatne kurseve za obučavanje profesionalaca, kako bi im se pružila prilika da steknu dodatna znanja koja su danas neophodna bezbednjacima svih specijalnosti – izjavio je Đuzepe Đari, menadžer sajma.

 Novi izazov

Sicurezza namerava da razvija svest o novim zanimanjima u bezbednosnom sektoru. Danas, se od „klasičnog“ samostalnog instalatera uređaja zahteva da redefiniše svoju ulogu i razvije sposobnosti za kreiranje autentičnih integrisanih rešenja i rešenja „po meri“ prema različitim zahtevima i kontekstima primene. Projektianti i instalateri bezbednosnih sistema i sistema video-nadzora – funkcije koje ne samo da treba da preuzmu ulogu tehničara, već i konsultanata – danas su u središtu pažnje kompanija, projektanata i krajnjih korisnika. Novi sistemi, koji često imaju mogućnost proširenja, implementiranja ili osavremenjivanja pomoću novih softverskih programa ili hardverskih komponenti, zahtevaju odgovarajuće veština. Čak i dugoročni odnosi sa klijentima koji se ne završavaju instalacijom sistema, zahtevaju od stručnjaka da usvajaju nove organizacione i interpersonalne veštine.

 Registrujte se onlajn i uštedite do 50 odsto

Za više informacija o najnovijim vestima o ovom događaju, posetite sajt:

www.sicurezza.it

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sicurezza-fiera-milano

Twitter: https://twitter.com/sicurezza2017 - @ SICUREZZA2017 - # Sicurezza2017

Facebook: https://www.facebook.com /sicurezza.fieramilano/# Sicurezza2017

Fiera Milano Press Office

Rosy Mazzanti, rosy.mazzanti@fieramilano.it

Mariagrazia Scoppio, mariagrazia.scoppio@fieramilano.it

T +39 024997.6214 F +39 024997.7174

Na ovogodišnjem sajmu Sicurezza, biće organizovani programi obuke sa preko 100 događaja tokom tri dana, na kojima će svi operateri steći nove veštine tokom različitih sesija. Stoga konkurentnost zauzima centralno mesto na Sicurezzi, kako bi podstakla i unapredila rast sektora u interesu svih. Zapravo, sektor bezbednosti se ne vrti samo oko tehnologije, već se sastoji i od usluga, čiji razvoj sve više postaje pokazatelj napretka modernog društvu. 

 

Dodajte novi komentar