Interesantno štivo koje je namenjeno široj čitalačkoj publici, nez obzira na nivo stručnosti.

Da li se zna?
Nadgledanje stambenih zgrada
Da li je sa aspekta Zakona o zaštiti podataka o ličnosti prihvatljivo uvođenje video-nadzora u stambenoj zgradi ugradnjom kamera na svakom spratu i u kabini lifta, i to na način da svi stanari mogu istovremeno na svom televizoru pratiti snimak sa svih kamera?
Da li se zna?
Deca i internet
Broj kompjutera u domaćinstvima se povećava svake godine. Pre deset godina evidentirano je preko 200 miliona ljudi koji imaju kućnu internet vezu, a do kraja iste godine taj broj se povećao na 1,5 milijardu. Uprkos mnogim prednostima,  kućni računari mogu biti pretnja i opasnost za decu. Naime, prema nekim anketama 90 odsto tinejdžera i mladih u Evropi koristi internet.
Da li se zna?
Aplikacije za uređivanje fotografija
Kamere na pametnim telefonima iz godine u godinu postaju sve bolje i nude visok kvalitet fotografija i snimaka, te ne čudi što sve više potiskuju upotrebu digitalnih aparata. Pored toga što imaju uporedive performanse sa klasičnim aparatima, kamere na mobilnim uređajima danas nude i brojne druge opcije zahvaljujući kojima se fotografije mogu uređivati i menjati izgled
Da li se zna?
Uvođenjem napredne kontrole pristupa, koja je jednostavna za sve korišćenje, moguse ostvariti značajne pogodnosti u domovima za negu starih osoba
Da li se zna?
KUNG FU CE ILI LATINIZOVANO KONFUČIJE, BIO JE KINESKI FILOZOF I SOCIJALNI REFORMATOR ČIJA SU UČENJA BILA I OSTALA CENJENA ŠIROM SVETA, TE GA DANAS SMATRAJU NAJVEĆIM ISTOČNJAČKIM FILOZOFOM SVIH VREMENA.
Da li se zna?
Međunarodna organizacija TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) u periodu od 13. do 19. marta 2017. godine sprovela je u 31 evropskoj državi, među kojima je i Srbija, akciju pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na putevima.
Da li se zna?
Visina na kojoj leti većina aviona je 10.000 metara, a u slučaju letenja važi pravilo što više to bolje. Naime, jedan od glavnih razloga zbog kojih avioni lete tako visoko je taj što je u višim slojevima atmosfere vazduh razređeniji, zbog čega je let lakši, brži i ekonomičniji.
Da li se zna?
ZAŠTITA KRITIČNE INFRASTRUKTURE OD TERORIZMA
  Akvadukti antičkih Rimljana bili su trijumf inženjerstva, ali kada je carstvo počelo da se raspada, ispostavilo se da su ti lukovi najslabija i najotvorenija tačka za napad. Današnja tehnologija ostavila je akvadukte daleko iza sebe, ali ironija je da smo mi i naša tehnologija ranjiviji od tehnologija naših rimskih predaka.

Pages