ISEC ODRŽAN U BEOGRADU POČETKOM OKTOBRA

Početkom oktobra u Beogradu je održan  Međunarodni sajam pametnih tehnologija – iSEC, regionalno poznat kao Sajam bezbednosti, navode u saopštenju za medije sa Beogradskog sajma. Na Sajmu su predstavljene savremene tehnologije u funkciji javne i privatne bezbednosti, a ove godine obuhvatio je, osim bezbednosti, i visoke tehnologije u funkciji svih ostalih urbanih servisa za pametne gradove, navodi se u saopštenju.

Savremena IT rešenja koriste se za nadzor, monitoring, senzorsku detekciju i merenje, automatizaciju, bezbednost i softversko-hardverska pametna rešenja u okviru raznovrsnih oblasti. Pametna tehnološka rešenja koriste se u mnogim oblastima, javnoj bezbednosti, bezbednosti ljudi, imovine i poslovanja i upravljanja kritičnom infrastrukturom, korporativnoj bezbednosti, upravljanju saobraćajem, zdravstvom, školstvom, transportom i pametnim zgradama.

U saopštenju se još navodi da su se tokom trajanja Sajma predstavile brojne domaće i strane kompanije, odnosno proizvođači, projektanti, montažeri, distributeri i strukovna udruženja (u šta se nismo uverili).

Ovaj sajamski događaj institucionalno podržavaju resorna ministarstva Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo državne i lokaalne samouprave, kao i Privredna komora Srbije, Stalna kancelarija gradova i opština, Gradovi Beograd i Novi Sad, SAMKB, ISACA i druga strukovna udruženja.

Dodajte novi komentar