KREĆEMO ZAJEDNO

U novembru 2014. godine potpisan je sporazum kojim su kontrolni akcionari prodali Hanwha grupi svoj udeo akcija u Samsung Techwinu, čime je Hanwha grupa dobila udeo akcija od 32,4 odsto u Samsung Techwinu. Počev od 1. aprila, 2016. Samsung Techwin Europe posluje pod nazivom Hanwha Techwin Europe Limited

Prošle godine Samsung Techwin je postao deo Hanwha grupe. Iako su dobili novo ime, sve drugo je ostalo isto, od inovacija i kvaliteta sve do pouzdanosti njihovih proizvoda, objasnili su vodeći ljudi ove kompanije. Hanwha Techwin Evrope danas nudi najbolje vrednosti i performanse profesionalnog mrežnog nadzora.

Upravo je predstavljena nova vodeća linija mrežnih kamera Wisenet X s potpuno novim čipom. Zajedno s mrežnim kamerama Wisenet Q I P, linijom AHD, kao i ful HD analognom linijom, koje su bile predstavljene krajem 2016, kompanija sada može da ponudi kompletan asortiman proizvoda i da zadovolji potrebe svakog korisnika. O uspesima i budućim planovim kompanije Hanwha Techwin razgovaramo sa Lukasom Lenerom, regionalnim menadžerom za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu.

PSS: Koja su vaša zaduženja na poziciji regionalnog menadžera za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu u kompaniji Hanwha Techwin Europe?

Sada imam novu ulogu regionalanog menadžera za Istočnu i Jugoistočnu Evropu. Nekada sam bio zadužen za Češku Republiku, Slovačku i Mađarsku. Od prvog januara 2017. godine odgovoran sam za zemlje Jugoistočne Evrope: Rumuniju, Bugarsku i sve zemlje bivše Jugoslavije. Svaka zemlja je vrlo specifična i ima različitu politiku. Tržišta su slična, ali nisu ista. Drago mi je što se dobro razumemo, jer smo iz istog regiona. Tržišta u Češkoj i Srbiji nisu tako velika kao što je tržište u Nemačkoj, tako da smo svi na istom brodu. Veoma dobro razumem veličinu svakog projekta, veličinu tržišta, kao i monetarnu vrednost novca. Ovde tržište malo oscilira, što stvara različite mogućnosti. Suočavamo se sa sličnim izazovima i politikama. Zapravo, želim da napomenem ono što je najvažnije. Pre svega, Hanwha Techwin je veoma oprezna kad je reč o lokalnim uslovima poslovanja. Na sreću, u Velikoj Britaniji imamo godinama isti iskusan menadžment, koji odlično razume šta možemo da očekujemo na svakom tržištu. Oni su spremni da pomognu u kreiranju specijalnih cena za različite kupce, na čemu sam im izuzetno zahvalan.

PSS: Bezbednosna industrija se brzo menja. Koji su, po vašem mišljenju, trenutno ključni trendovi?

Tržište je podeljeno u dva segmenta. Na proizvode koji su „dovoljno dobri“ u očima kupca ili krajnjeg klijenta, i mogu da zadovolje određeni cilj, i na proizvode koji imaju realnu vrednost, veoma su dobrog kvaliteta, nude tehničku podršku i određenu dodatu vrednost. Međutim, najjeftiniji proizvodi su obično kratkog veka. Veoma sam srećan što su naši kupci izabrali Samsung Wisenet proizvode upravo zato što imaju u vidu ovo o čemu sam pričao. Takođe smo veoma oprezni kad je reč o problemima u sajber bezbednosti, kako sa partnerima, tako i u aplikacijama. 

PSS: Na šta se Hanwha Techwin fokusirala ove godine kako na poslovnom planu, tako i na planu tehnološkog razvoja?

Pre svega, krećemo u pravcu brenda od poverenja. To je snažna poruka za ovu godinu. Želimo da izgradimo partnerski odnos sa sistem integratorima i kompanijama koje mogu klijentima da obezbede kvalitetnu uslugu. Hanwha je provajder totalnih rešenja i sposobna je da zadovolji širok spektar proizvodnog CCTV, SSM programa, kao i VMS i kontrole pristupa.

PSS: Ipak, šta je za Hanwha Techwin prioritet broj jedan?

Za nas nije ništa važnije od zadovoljnog kupca. Osim toga imamo novu liniju proizvoda – 100 proizvoda više nego prošle godine i godinu dana pre toga. Sada smo veoma jaki. Znamo da nije dovoljno samo da ponudimo „najbolje u klasi“, već da stvaramo snažna partnerstva. U suštini, kompanija je ocenila da je ovo tržište važno i da ima potencijal. Iz tog razloga želimo da investiramo i kreiramo jaka partnerstva, što će dalje doneti dobre projekte.

PSS: Šta izdvaja Hanwhu Techwin od ostalih proizvođača?

Kod Hanwhe nema ograničenja. Njeni proizvodi se mogu naći u mnogim integrisanim bezbednosnim sistemima na velikim lokacijama širokih razmera, sve do najmanjih sistema namenjenih širokom spektru posmatranja. Ono što izdvaja Hanwha Techwin od mnogih proizvođača jeste bezbroj inovativnih funkcionalnosti ugrađenih u naše proizvode koji kupcima nude niz povoljnosti u praksi. Većina ovih tehnologija je jedinstvena za Hanwha Techwin.

PSS: Koje geografsko tržište smatrate trenutno rastućim za vašu kompaniju?

Rekao bih da su sva tržišta zanimljiva, specijalno tržišta Jugoistočne Evrope. Spremni smo da investiramo u ovaj region pošto verujemo da možemo zajedno da rastemo i napredujemo.

PSS: Uočili smo tendenciju da pojedini proizvođači direktno komuniciraju s krajnjim korisnicima, kojima čak i prodaju opremu. Kako to komentarišete?

Nikada nećemo prodavati direktno krajnjim kupcima. Verujemo da je važna svaka karika u lancu snabdevanja, kako bi se na kraju dobilo jedno profesionalno rešenje. Prečice ne prihvatamo. Zapravo imamo specijalni program za distributere i sistem integratore pod nazivom „STEP“ (KORAK). Partneri mogu trenutno da ostvare dobit radeći sa nama. Za Srebrni, Zlatni i Dijamantski nivo Step programa partneri dobijaju garanciju za narednih pet godina, koja se odnosi na sve Hanwha IP kamere i NVR uređaje, sa izuzetkom onih sa zum‑fokus funkcijom, pan/tilt motornim sklopom, slip prstenom, HDDs, za koje dobijaju garanciju u trajanju od tri godine. Kompanije koje učestvuju u STEP programu imaju mogućnost da iskoriste širok spektar mogućnosti i tako prošire svoj udeo na tržištu video-rešenja. Prednosti se odnose i na regionalne prodajne popuste, cene projekata, marketinšku podršku, tehničke alate i besplatnu obuku.

PSS: Na kraju predstavite našim čitaocima novu Wisenet X seriju kamera

Novu seriju Wisenet X kamera čini 26 novih kamera sa dva i pet megapiksela, H.265 prenosom i WiseStream 2. Naš sopstveni Wisenet čipset u ovoj kameri je najmoćniji ikad inkorporiran u naše kamere i značajno poboljšava performanse kamere, ima mogućnost da direktno pokrene napredne aplikacije. Ovo može da uštedi novac za spoljnju obradu podataka i opšti protok podataka i aktivno utiče na visok kvalitet slike, na primer. Imamo najbolji širok dinamićki opseg koji nudi 170 db, zatim DIS i dual slot SD karticu.

Dragica Šipka

Dodajte novi komentar