KUTRAL KO PRETVOREN U „SIGURAN GRAD“

Kao drugi po veličini grad pokrajine Neukven i jedan od najvažnijih regiona u Argentini za proizvodnju nafte, Kutral Ko je tražio adekvatno rešenje kojim će zaštititi i građane i infrastrukturu . Vodeći globalni snabdevač naprednih bezbednosnih rešenja, kompanija Dahua Technology izabrana je za razvoj mreže gradskog nadzora u gradu Kutral Ko zbog svojih brojnih uspeha na planu razvoja profesionalne bezbednosne infrastrukture u velikim regionima širom sveta i zbog širokog spektra tehnološke ponude
 

Za samo 30 dana doneta je odluka i izbor je pao na rešenje ‘Siguran grad’ kompanije Dahua. Pomoću mreže pouzdanih i inteligentnih tehnologija postigli su mnogo, naročito kad je reč o radu policije, vatrogasnih službi, transporta i hitne medicinske pomoći. Za mesec dana instaliran je najsavremeniji Dahua ‘Siguran grad’ sistem video-nadzora sačinjen od 242 uređaja, koji je učinio da grad postane pionir u razvoju savremene gradske bezbednosti, kao i nacionalno tehnološko čvorište.

UNAPREĐENJE JAVNIH SLUŽBI

Usled teškoća u ekonomskom i društvenom razvoju čitave zemlje, ovom gradu je bilo potrebno efikasno, pouzdano rešenje kojim će se obezbediti gotovo 50.000 stanovnika, kao i infrastruktura prirodnih resursa. Podstaknut time, bivši gradonačelnik Kutral Koa raspisao je tender za nabavku integrisanog sistema video‑nadzora koji bi nadgledao saobraćaj, poboljšao upravljanje gradom, pružio podršku snagama civilne zaštite i obezbedio sve gradske oblasti. Bez jednog takvog sistema, integralne javne službe više nisu mogle da funkcionišu kako treba, čime se stopirao proces modernizacije grada.

U središtu projekta, nalazi se softver Professional Surveillance System (PSS) za planiranje i upravljanje instaliranim brojnih brzih kupolastih kamera i komponenti ovog sistema. Program može istovremeno da podržava 256 uređaja, tako da će se iz jednog sistema upravljati s 242 komponente koje su obuhvaćene projektom

SNIMANJE 45 DANA

Za upravljanje velikom količinom protoka podataka iz mnogo kamera visoke rezolucije, integrisan je mrežni snimač iz serije Dahua DH-NVR6000, koji obezbeđuje 64 Tb prostora za skladištenje, uz dodatnih 128 Tb u formi mrežnog skladištenja, te ukupan kapacitet za skladištenje podataka iznosi 192 Tb, što je dovoljno za snimanje i čuvanje videa u punoj HD rezoluciji tokom 45 dana.

Brze kupolaste kamere Dahua SD6C230S izabrane su zbog dugog dometa, kako bi se obezbedila široka pokrivenost oko gradskih oblasti. Sa 30x optičkim zumom i 16x digitalnim zumom pri rezoluciji od 2 megapiksela, ove brze kupolaste kamere idealne su za primenu u jedinicama za prevenciju kriminala i automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ANPR) na promenljivim udaljenostima, ostvarujući dobar učinak na ciljevima u opsegu od preko 320 metara. Ove brze kupolaste kamere postavljene su na glavnim ulazima integralnih javnih lokacija, kao što su bolnice, škole, policijske stanice i raskrsnice. Kako bi se prevazišla različita geografska ograničenja, jedan deo brzih kupolastih kamera međusobno je povezan bežično, dok su ostale povezane optičkim kablovima. Za svaku od kamera obezbeđeno je neprekidno napajanje (UPS) koje garantuje neprekidan rad.

PAMETNE KAMERE ZA OBLAST VISOKOG RIZIKA

Fiksne DH-IPC-HF8301E ultra pametne kamere od tri megapiksela postavljene se u oblastima visokog rizika. Njihov CMOS senzor sa progresivnim skeniranjem, varifokalni objektiv, i motorizovana automatska blenda, uz mnoštvo pametnih funkcija za detekciju, uključujući i detekciju lica, omogućavaju kamerama ostvarivanje vrhunskih performansi tokom dana ili noći, čak i bez infracrvenog osvetljenja.

Za integraciju kompletne mreže kamera i digitalnih komponenti zadužen je Smart PSS softver. Ovakva konfiguracija omogućila je gradu da formira sopstveni administrativni centar podataka oslonjen na internet, koji je prvi takve vrste u Argentini. Optički kablovi koje su obezbedili internet provajderi Telefonica i Copelco omogućili su da sistem ima visok kapacitet propusnog opsega potrebnog za podršku intenzivnom saobraćaju podataka, kojim se upravlja kroz komponentu Smart PSS softvera za balansiranje opterećenja. Partnerska kompanija kompanije Dahua je za samo 30 dana instalirala i integrisala 242 kamere koje čine ovaj sistem.Dakle, za kratko vreme Kutral Ko dobio je jedan od najnaprednijih komandnih i kontrolnih centara u zemlji, povezan sa radio-električnom komandom susednog grada Plaza Huinkul i agencijama odbrane. 

Dodajte novi komentar