Professional Security Systems (PSS) - Specijalizovani magazin za bezbednost

Professional Security Systems (PSS) je prvi specijalizovani magazin u regionu koji se bavi kompleksnim pitanjima iz oblasti privatne i opšte bezbednosti. Ankete koje smo sprovodili među čitaocima potvrđuju da PSS bolje od bilo kog medija promoviše bezbednosnu kulturu, obraćajući se čitaocima na moderan način i u skladu sa zahtevima tržišta. Stručna javnost ga svrstava u jedan od najaktuelnijih i najpouzdanijih vodiča kroz savremene bezbednosne tehnologije.

Prvo izdanje magazina izašlo je u januaru 2003. godine. Više od 14 godina postojanja, magazin koncepcijski obuhvata nekoliko stalnih tematskih rubrika, kao što su novosti, menadžment, intervju, tema broja, aktuelnosti, požarna zaštita, savremene tehnologije, uspešne priče iz prakse, da li se zna i zaštita elektronskog poslovanja.

Magazin PSS ima jedinstven pristup tržištu. Koncipiran je tako da spaja krajnje korisnike sa distributerima, sistem integratorima, instalaterima, konsultantima. Osim što informiše i izveštava o aktuelostima sa konferencija, sajmova, naučnih skupova i stručnih prezentacija, PSS iznosi stavove stručnjaka sa konkretnim odgovorima na mnoga aktuelna pitanja i na taj način ističe značaj i uticaj bezbednosti na opšti kvalitet života. Rukovodeći se činjenicom da danas regionalni menadžeri bezbednosti najveći broj različitih informacija dobijaju upravo putem PSS magazina, uređivačka politika ovog specijalizovanog medija pokušava da zadovolji interese ciljne grupe, poštujući principe profesionalnosti, kao i nezavisnu medijsku strategiju.

Jednom rečju, PSS magazine promoviše privatni sektor bezbednosti nastojeći da skrene pažnju javnosti na kompleksnost ovog vitalnog segmenta društva.

Ambicija da se u jednom magazinu predstavi ono najznačajnije što se odnosi na najnovije tehnologije i rešenja, i da se uspostavi koordinacija sa security esnafom, u isto vreme je bio veliki izazov i veliki napor. Međutim, bez obzira na sve poteškoće i okolnosti kroz koji je prolazio, PSS danas stabilno posluje i distribuira se širom regiona. Svakog drugog meseca stiže na adrese pretplatnika, među kojima su mnoge značajne kompanije, institucije, škole, banke, bolnice i druge organizacije koje tretiraju bezbednost kao prioritet za uspešno poslovanje. Broj pretplatnika neprestano raste, ne samo u Srbiji, već i u čitavom ragionu. Danas sve teže živeti bezbrižno, što svedoče tragični događaji koji pogađaju svet. Nisu li to dovoljno jaki razlozi da se temeljno pristupi bezbednosti?!

Magazin PSS izlazi iz štampe svakog drugog meseca, na kunstdruk papiru, u A4 formatu, na 60 stranica, u punom koloru, sa plastificiranim koricama. Izdaje ga preduzeće “In Team”, koje se uspešno bavi i organizacijom prezentacija, naučnih skupova i konferencija na temu bezbednosti.