NOMINACIJA VREDNA PAŽNJE

U SEPTEMBARSKOM IZDANJU FORBS AZIJA, OBJAVLJENJA JE OVOGODIŠNJA LISTA FAB 50. DAHUA TECHNOLOGY, VODEĆI SNABDEVAČ REŠENJIMA U GLOBALNOJ INDUSTRIJI VIDEO-NADZORA, NAŠLA SE MEĐU PRVIH 50 NA OVOJ PRESTIŽNOJ LISTI KOMPANIJA KOJE POSLUJU U AZIJI. ŠTO JE JOŠ VAŽNIJE, DAHUA JE JEDINA KOMPANIJA IZ OBLASTI VIDEO-NADZORA KOJA JE UVRŠTENA U FAB 50 LISTU ZA 2017. GODINU

Forbs već trinaest godina objavljuje Fab 50 listu najboljih velikih deoničarskih kompanija i na taj način javno odaje priznanje korporacijskim zvezdama širom Azijsko-Pacifičkog regiona. Ove godine Kina je skrenula najveću pažnje na sebe, sa 29 kompanija od 50 sa sedištem u ovoj državi, koje reprezentuju dve najvrednije kompanije na listi: Alibaba i Tencent Holdings. Dahua je jedna od jedanaest novopridošlih kineskih kompanija na Fab 50, što je odraz postojanja izvanrednog preduzetničkog duha.

Među 1694 deoničarskih kompanija koje imaju najmanje 1,8 milijardi dolara godišnjeg prihoda vlada velika konkurencija. Kompanije koje posluju s gubicima ili imaju manje prihode nego pre pet godina, eliminisane su sa liste, zajedno sa onima koje imaju više od 50 odsto državnog udela ili udela matične firme u vlasništvu, a koja je takođe na listi.

Krajnji skor je postignut nakon što je Forbs sproveo paket sa više od desetak finansijskih mera među preostalim kandidatima. Cilj je bio da se istaknu preduzetničke kompanije, a ne one koje rade u tesnoj vezi sa državom. Na taj način Forbs je promovisao najbolje uspešne blue chip kompanije u Aziji.

Prema finansijskom izveštaju Dahua iz 2016. godine, ova kompanija je ostvarila godišnji bruto prihod od 1,93 milijardi dolara, što predstavlja rast od 32,26 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Od svoje inicijalne javne ponude na berzi u Šenženu 2008. godine, Dahua beleži kontinuirani rast tokom proteklih godina. Finansijski izveštaj ove kompanije za 2017. godinu pokazuje da je tokom godina ostvarila rast bruto prihoda od 50,81 odsto u izveštajnom periodu.

 3 razloga zbog kojih se Dahua našla na Forbsovoj listi Azija Fab 50

1. Inovativna tehnologija

Od 2014. godine Dahua ulaže oko 10 odsto svog godišnjeg prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj, dok je za prvu polovinu 2017. godine, prema finansijskom izveštaju, izdvojila 10,67 odsto godišnjeg prihoda. Kompanija ima četiri istraživačka instituta – Institut za napredne tehnologije, Institut za velike podatke, Čip institut i Institut video-oblaka, gde radi više od 5.000 istraživača, inženjera i tehničkih saradnika na najmodernijim tehnologijama. Samo u 2017. godini, Dahua je predstavila nove proizvode i rešenja, kao što su HDCVI-4K linija proizvoda, ePoE sistemi, rešenja za morske luke i rešenja za pametne gradove.

Dahua pridaje veliku važnost saradnji sa poznatim kompanijama i institutima. Do kraja 2016.  najavila je saradnju sa kompanijom DELL na izgradnji pametnih bezbednosnih sistema. Godine 2017, Dahua je sarađivala sa Pekinškim Univerzitetom za poštu i telekomunikacije na novoj zajedničkoj inteligentnoj video-laboratoriji. Takođe je radila sa kompanijom NVIDIA na promociji video+ sa „Smart Sense“ serverom za pametne video-strukture. Pored toga, Dahua i Intel najavili su da će zajednički kreirati nove industrijske kamere, čime će postaviti osnove za industriju mašinskog vida.

Prema finansijskom izveštaju za 2016. godinu, Dahua je sveobuhvatno transformisala svoje raznovrsne front-end proizvode na pametnim uređajima i unapredila višedimenzionalni sistem senzora. U ovom trenutku, fokusirala se na nadogradnju prilagođenih industrijskih rešenja.

2. Pouzdan kvalitet

Kompanija Dahua se oduvek fokusirala na kvalitet, što potvrđuju mnogobrojne nagrade – nacionalna „lean six sigma“ nagrada za 2015. godinu, najbolja QC organizacija u Hangdžou, kao i Asia Quality Innovation Excellent projekat u 2016. godini. Juna 2017. godine, Dahua se udružila sa kompanijom Synopsys (Nasdaq: SNPS), radi unapređenja bezbednosti svojih uređaja na platformi Interneta stvari (IoT). Takođe, ove godine otvoriće industrijski park Dahua Intelligent (IoT) u Hangdžou Fujang distriktu. Procenjuje se da će do kraja 2017. godine biti otovoreno još puno novih servisnih stanica širom sveta, u kojima će pružati tehničku podršku lokalnim kupcima i partnerima.

Ž 3. Servis „s kraja na kraj“

Kompanija Dahua pruža usluge svojim klijentima i partnerima na lokalnom nivou, što smatra osnovnim preduslovom za uspešno poslovanje. Osim osnivanja servisnih stanica koje uglavnom pružaju prateće usluge, otvara se sve više podružnica i međunarodnih akademija u različitim regionima sveta.

Samo u 2017. godini, Dahua je otvorila predstavništva u Rusiji, Indiji i Bugarskoj. U Poljskoj i Iberiji održane su dve sesije međunarodne obuke, koje su privukle veliku pažnju Dahua kupaca i partnera širom sveta. Dahua je ostvarila saradnju i sa svetski poznatim nezavisnim softverskim platformama poput Milestone, Genetec, Axxon i Angelcam kako bi proširila primenu svojih proizvoda i rešenja, pružajući svojim korisnicima bolje mogućnosti.

Dodajte novi komentar