Osma verzija Observera

Netavis Observer 4.6 je ponudio tržištu osmu verziju softvera. Uz postojeću funkcionalnost, obogaćen je setom integrisanih iCat video-analitičkih funkcija, kao i unapređenim funkcijama za video-menadžment

Unapređena osma verzija Observera nudi integrisano prepoznavanja registarskih tablica, administraciju pravila i I/O grafičku administraciju uređaja, savremenije iCat toplotne mape za automatsko resetovanje podataka, bolju iCat video-analitiku za preciznije brojanje ljude, kao i funkciju iCat Traffic.

iCAT za prepoznavanje registarskih tablica

Modul za video-analitiku iCat NPR prepozanaje registarske tablice iz zemalja čitave Evrope, Severne Afrike, Jugoistočne Azije, kao i tablice sa arapskim oznakama. Jednostavno se konfiguriše i čvrsto je integrisan sa ostalim funkcijama Observer platforme. Podržava niz aplikacija pomoću opcija za pretraživanje i filtriranje video-sekvenci i statističkih podataka vezanih za NPR.

Trend toplotnih mapa

Resetovanje podataka i normalizacija rada svih kamera su automatski. Netavis iCAT generiše toplotne mape na osnovu četiri različite vrste analitičkih podataka: količine i brzine pokretnih objekata, količine zaustavljenih objekata i vremena zaustavljanja. Do ovih podataka se dolazi jednostavno pomoću opcije za njihovo ručno i automatsko resetovanje za toplotne mape na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou. Pomoću opcije za normalizaciju toplotnih mapa, olakšano je poređenje na nivou različitih kamera, pa čak i servera. Štaviše, sada je lakše pratiti trendove toplotnih mapa tokom vremena u Archive plejeru.

Video-analitika za preciznost

Unapređeni algoritmi i proširene opcije konfigurisanja su omogućili da iCAT komponente za video‑analitiku namenjene samostalnom učenju daju tačnije rezultate prilikom brojanja velikog broja ljudi. Tu su i nove iCAT opcije za praćenje objekata, za dobijanje preciznijih rezultata praćenja odabranih scenarija zaštite perimetra i brojanja ljudi. Osim toga, olakšan je prikaz iCat informacija na Online Monitor i Archive Player aplikacijama, izdvojenih slika, odnosno kompletnih snimaka.

Na modulu iCAT Traffic, od verzije 4.6, izvršene su korekcije kako bi se prilagodio situacijama u tunelima. Takođe, modul iCAT za detekciju analizira i procenjuje starosne grupe i pol pomoću usavršenih algoritama.

Velike instalacije

Observer 4.6 optimizuje projekte na više lokacija, gde je instaliran veliki broj kamera. Naročito optimizuje performanse i stabilnost kod distribuiranih sistema sa preko stotinu server-kamera, gde je inače potrebno mnogo više vremena za pokretanje klijentskog programa na tako velikim instalacijama. Takođe, adaptirane su i poboljšane performanse klijentskog programa, kao i eksportovanje arhiva, naročito kod slabih i nestabilnih mrežnih okruženja. Osim toga, poboljšan je i rad sa spoljašnjim skladišnim medijumima i integrisan je sa BARCO video‑zidnim kontrolerom u kombinaciji sa LG SUT50 kontrolnom tablom.

Dodajte novi komentar