SKLADIŠTENJE I PROJEKTOVANJE

Svakog poslednjeg petka u mesecu u beogradskoj firmi IP Way već tradicionalno se održavaju prezentacije na temu savremenih trendova i novih tehnologija. Teme su svakog petka veoma atraktivne, a ovoga puta poslovni partneri i brojni saradnici imali su priliku da se uživo na licu mesta detaljnije upoznaju sa procesom edge-storage funkcionalnosti i projektovanjem sistema video-nadzora. O tehnologiji čuvanja video-zapisa u medijima za skladištenje u samim kamerama govorio je Nenad Paunović.

Evo kako to funkcioniše u praksi: ukoliko se dogodi da sistem otkaže ili se prekine mrežna komunikacija s kamerom, softveri Milestone XProtect Corporate i XProtect Expert mogu da preuzmu snimke sa kamera na osnovu događaja, vremenskog rasporeda ili manuelno, na zahtev korisnika XProtect Smart klijenta.Ovakva mogućnost je idelna za korisnike, jer kamere funkcionišu po principu rezervnog uređaja za snimanje i povećavaju bolju dostupnost video-sistemu.

Projektovanje sistema video‑nadzora

Izuzetno brz razvoj tehnologije u poslednjih nekoliko godina omogućio je kompanijama da znatno unaprede svoje poslovanje. Naravno, uslov je da znaju kako. Sva pitanja i nedoumice prilikom projektovanja sistema video-nadzora mogu biti otklonjene na vreme – rekao je Zoran Popović iz kompanije BCS Professional, koji je prisutnim gostima predstavio osnovne i pomoćne alate, i ukazao na važne detalje koje ne smeju da se izostave prilikom projektovanja sistema video‑nadzora.

Bilo je reči i o tome zašto se u praksi manje koristi 3D, kao i koji osnovni i pomoćni alati mogu da se koriste za projektovanje. O 3D projektovanju priča se već neko vreme, ali je ono tek od nedavno postalo deo naše stvarnosti. Mnogo toga se menja, a mi se prilagođavamo, što smo se uverili i na kratkom demo‑snimku, koji je ovom prilikom prikazao kako se izrađuje 3D projekat.

Dodajte novi komentar