SLIKU TVOJU LJUBIM

Kamere na pametnim telefonima iz godine u godinu postaju sve bolje i nude visok kvalitet fotografija i snimaka, te ne čudi što sve više potiskuju upotrebu digitalnih aparata. Pored toga što imaju uporedive performanse sa klasičnim aparatima, kamere na mobilnim uređajima danas nude i brojne druge opcije zahvaljujući kojima se fotografije mogu uređivati i menjati izgled
Kada na sve ovo dodamo i dostupnost mnogobrojnih aplikacija za obradu fotografija, jasno je zašto ne morate biti profesionalni fotograf ili „fotošop majstor“ kako biste svoju fotografiju učinili savršenom. Jedino što je potrebno jeste da na telefonu instalirate neku od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija i njihovim korišćenjem poboljšate kvalitet i izgled svojih fotografija, bez upotrebe fotošopa. Zbog toga vam u nastavku donosimo šest najboljih aplikacija za uređivanje fotografija za Android i iOS platforme.

VSCO Cam

VSCO Cam je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje slika na svim platformama i besplatna je. Minimalni interfejs je čini jako jednostavnom za korištenje i omogućuje uređivanje fotografija dok korisnici ne pronađu postavku koja im najviše odgovara, te istu mogu koristiti i na budućim fotografijama. VSCO ima bogatu ponudu filtera čiji se broj konstantno uvećava, a korisnici takođe mogu primenjivati višenamenske filtere, menjati osvetljenje, korigovati kontrast i još mnogo toga. Nakon obrade fotografiju možete sačuvati na svom telefonu ili podeliti na društvenoj mreži koju koristite.

PicsArt

PicsArt je takođe veoma popularna Android aplikacija za uređivanje fotografija i ona je besplatna za sve korisnike. Pored standardnih mogućnosti za obradu fotografija, ova aplikacija nudi brojne efekte, filtere, platformu za crtanje, pisanje i postavljanje stikera, kao i mogućnost pravljenja kolaža fotografija ukoliko želite da više fotografija ukomponujete u jednu. Fotografije obrađene u ovoj aplikaciji možete direktno podeliti na nekoj od društvenih mreža, a takođe možete pristupiti PicsArt-ovoj internoj mreži i tamo podeliti obrađenu fotografiju.

FaceTune

FaceTune je aplikacija namenjena obrađivanju portreta, odnosno usavršavanju fotografija lica i dostupna je na svim platformama. Zahvaljujući ovoj aplikaciji možete ukloniti svaki nedostatak na licu, baš kao da koristite neki od profesionalnih programa za uređivanje fotografija. Naime, FaceTune nudi razne opcije za sređivanje fotografija, poput alata za izbeljivanje zuba, uklanjanje bora i bubuljica, bojenje sedih vlasi ili uklanjanje crvenila očiju. Pored toga, korisnicima su na raspolaganju i brojne druge opcije poput različitih filtera, efekata, sužavanja i rotiranja fotografije. Takođe, korisnici putem ove aplikacije mogu korigovati obim struka ili bilo koji nedostatak na telu. Nedostatak aplikacije je u tome što nije besplatna, već za nju morate izdvojiti oko tri dolara.

Photo Editor by Aviary

Ova aplikacija predstavlja savršenu ravnotežu između ozbiljnog uređivanja fotografija i raznobrojnih ukrasa i stikera koje možete iskoristiti i dodati na fotografijama. Pored standardnih funkcija poput rotiranja, rezanja i slično, Aviary Photo Editor pruža i mogućnosti fokusa, unosa teksta, kozmetičkih korekcija i „Meme Generator“. Takođe, korisnicima su na raspolaganju brojni filteri koje uvek mogu osvežavati tako što će besplatno preuzeti nove efekte. Aplikacija je besplatna i može se koristiti na svim platformama.

Retrica

Aplikacija Retrica je najpoznatija po mnogobrojnim filterima koji su na raspolaganju korisnicima. Naime, aplikacija sadrži preko 100 filtera kroz koje možete obraditi svoju fotografiju, tako da je izbor daleko veći nego na ostalim aplikacijama. Pored toga, fotografije možete „pakovati“ u različite zanimljive kolaže. Aplikacija takođe nudi i mnoge druge opcije poput zamućivanja dela slike, bordera i tajmera koji olakšava slikanje. Ovako kreirane fotografije možete sačuvati ili ih direktno podeliti na društvenim mrežama, a aplikacija je dostupna za sve platforme i besplatna je.

Shift

Aplikacija Shift se razlikuje od ostalih aplikacija za uređivanje fotografija po tome što možete kombinovati različite filtere na istoj fotografiji i na taj način kreirati jedinstven sadržaj. Ova aplikacija omogućuje korisnicima potpunu kontrolu nad svakim elementom fotografije, pa se zahvaljujući njoj postiže efekat kakav nije dostupan putem ostalih aplikacija.

Dakle, na Shiftu možete odabrati boju i nijansu filtera, teksturu slike, a zatim prilagoditi jačinu boje, osvetljenje i kontrast i kombinovati ih na fotografiji. Aplikacija je dostupna za sve platforme i idealna je za sve kreativce koji vole da eksperimentišu sa svojim fotografijama.

Danica Kordić

Dodajte novi komentar