Sadržajno i zanimljivo obuhvaćena određena tematska celina sa aspekta profesionalaca sa naglašenom autorskom notom.

Tema broja
OT Sistems, proizvođač i globalni lider u oblasti rešenja prenosa, predstavio je novu ET1111CBH seriju konvertera medija, sa kontaktnim zatvaračem koji su namenjeni industrijskim i kontrolnim primenama.
Tema broja
Iz drugog ugla
Tvorci video-analitike su hrabro ušetali u bezbednosnu arenu. Godinama unazad previše su obećavali. To se naročito manifestovalo u praksi, pa je video-analitika možda pre vremena stekla lošu reputaciju zbog premalo ispunjenih očekivanja. Da li su se stvari tokom vremena promenile i šta danas nude tržištu?
Tema broja
Ako niste znali
"Konvergirana bezbednost" već više od deset godina postoji kao pomodna fraza, ali bezbednosna industrija tek sada počinje da ubira njene plodove. Konvergiranim pristupom bezbednosti uvažava se činjenica da istinski sveobuhvatno upravljanje organizacijskim rizicima podrazumeva integraciju dve različite bezbednosne funkcije koje su u prošlosti uglavnom egzistirale jedna do druge, nedovoljno povezane: bezbednost informacija (mrežni operativni centar ili NOC) i fizičko obezbeđenje (centar bezbednosnih operacija ili SOC).
Tema broja
Radi poboljšanja bezbednosti učenika u 188 osnovnih i srednjih škola, u glavnom gradu je postavljen video-nadzor, dok u 175 obrazovnih ustanova postoje školski policajci. Ima i škola koje, na osnovu odluke Saveta roditelja, angažuju i privatno obezbeđenje koje se posebno plaća.
Tema broja
Bezbednost u školama
Da li je zaista pokrenuto pitanje bezbednost dece u školama ili se o tome samo raspravlja? Projekat „Bezbedna škola“ je pragmatičan i konkretan projekat čiji je idejni tvorac Razvojno-Edukativni Centar (u daljem tekstu REC)
Tema broja
Školarci i bezbednost
Bezbednost škole, kao temeljne institucije obrazovanja, sve je aktuelnija, a da pritom škola nije svrstana ni u jedan od dosadašnjih registara potencijalno ugroženih objekata
Tema broja
Još ponešto o zakonu
Ovaj tekst je deo drugog sveobuhvatnog empirijskog straživanja o privatizaciji bezbednosti u Srbiji, koji je objavila grupa autora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP).  Ovim istraživanjem autori su nastojali da utvrde kako su promene u društvu uticale na privatni sektor bezbednosti, kakvo je stanje u njemu danas, te kako će on izgledati u
Tema broja
analiza srpskog tržišta privatnog obezbeđenja
Ima li privatni sektor obezbeđenja resursa, znanja i legitiman interes da se stvari postave na svoje mesto? Država ima moć da svoje odluke sprovede, ali je za to potrebna i politička volja. U drugom delu empirijskog istraživanja o privatizaciji bezbednosti u Srbiji, grupa autora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), analizira srpsko tržište privatnog obezbeđenja

Pages