ULAGANJE U ODBRAMBENU INDUSTRIJU

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ukupna vrednost izvoznih ugovora odbrambene industrije Srbije, zajedno sa SDPR-om, iznosi 754 miliona dolara, što znači da će ove godine biti ostvaren rast izvoza od 20 odsto.

Vulin je prilikom posete privrednom društvu HK „Krušik“ u Valjevu istakao da će Vlada nastaviti intenzivno da ulaže u odbrambenu industriju Srbije, jer je to šansa da se ukuljuči na svetsko tržište i ostvari značajno veće novčane prihode.

Prema njegovim rečima, činjenica je da je svetsko tržište u ovom trenutku vrlo zainteresovano za naš proizvodni program.

Na nama je da iskoristimo ovu priliku kada odbrambena industrija Srbije na svetskom tržištu ima veliki prostor za svoje proizvode i da višak novca koji zarađujemo ponovo uložimo u ovaj sektor, objasnio je ministar.

Generalni direktor HK „Krušik“ Mladen Petković naveo je da ova kompanija trenutno ima 2.640 zaposlenih, pri čemu je od 2014. godine pa do danas, zaposleno 1.500 novih radnika kako bi sve ugovorene obaveze okončali u predviđenim rokovima.

On je precizirao da trenutno “Krušik” ima ugovorenih poslova za 276 miliona dolara, kao i uposlene kapacitete do kraja 2019. godine.

Prema njegovoj oceni, kompanija će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje, dok će izvoz biti veći za približno 80 miliona dolara

Dodajte novi komentar